Faipari gépek a KENTECH KFT.-től
Veritas kombinált gyalu

176 851 Ft

Veritas kombinált gyalu

176 851 Ft

Veritas kombinált gyalu

Szállítási idő cca 2-3 hét

A Veritas kombinált gyalu a tradícionális Stanley #45 gyalu továbbfejlesztett változata.

Ideális szerszám  restaurálási, helyreállítási munkák során az egyedi formák létrehozásával, kisebb szériájú marási műveleteknél, mikor  a gépbeállítás hosszabb időt venne igénybe, mint a kézi szerszám pontos, egyszerű használata.

A Veritas kombinált gyalu precizitását, sokrétű használatát jól  leírja a következő felsorolás: az alapkészlet 56 alkatrészből áll (ebből 17 sárgaréz gomb), s ehhez még 46 termék adódik az opcionálisan kapható tartozékokkal együtt. Gyártása során a szigorú szabványoknak megfelelő nagyjából 1500  öntési, megmunkálási, köszörülési, és összeszerelési művelet után kerül ki a végtermék. A biztos , kényelmes fogást nyújtó nyél  hőkezelt juharból készül, mely egyrészt gazdag mély színt kölcsönöz a terméknek, másrészt ellenállóvá teszi a nedvességgel szemben, nem vetemedik, nem reped.

A gyalu három része:

A kétrészes kialakítású gyalutest (egy főtest és egy külön csúszó elem) lehetővé teszi különböző alakú és méretű kések befogadását, amivel 3 mm-től akár 25 mm-ig terjedő nútok is kivághatók. A csúszó szakasz stabilitást és támogatást nyújt a késhez, és szorosan rögzíti a rozsdamentes acél rudakon a harmadik elemet, a megvezetőt. A megvezető beállítása határozza meg a vágás pozícióját. A gyaluhoz 2 pár vezetőrúd tartozik (125 mm és 200 mm), ezeken keresztül a vezető durva és finombeállítása is elvégezhető.
A csúszó elem keskeny nútolásnál leszerelhető,  csökkentve a gyalu súlyát. A megvezető mindkét oldalra elhelyezhető, ezáltal a száliránynak megfelelő bal vagy jobboldali megmunkálás is lehetséges. A főtest és csúszó rész mélység-ütközői menetes beállítással is rendelkeznek.

Használata:

A Veritas kombinált gyalu bonyolultnak tűnik, de valójában egyszerű a használata. A legtöbb vágáshoz az alábbi beállítások szükségesek: kés – mélységütköző – megvezető beállítása. Majd egyik kézzel a nyelet, másik kézzel a megvezetőt fogva kezdhetjük a gyalulást.

Műszaki adatok:

 • Mikrobeállítás a megvezetőn, és mélységi ütközők
  Állítható előkarcolók  a keresztirányú munkához
  Hornyok marása 1/8 “és 1” szélesség között
  Feszültségmentesített gömbgrafitos vas, sárgaréz szerelvények és hőkezelt  juharnyél
 • Kés: 6,35mm széles, 45°
 • Talphossz: 266 mm
 • Súly: 1,81 kg

Opcionálisan rendelhető kések::

 1. Nút készítő 4/5/6/7/8/10/12/16/18 mm széles
 2. Feder készítő 4/5/6 mm
 3. Kerekítő: 1/8; 3/16; ¼; 5/16; 3/8; 7/16; ½ inch
 4. Félkerek (halbstab)     1/8” x 2,          3/16” x 2,        ¼” x 3
  1/8” x 3,          3/16” x 3,        ¼” x 4
  1/8” x 4,          3/16” x 4,
 5. Homorú: 3/16; ¼; 3/8;  ½ inch

Opcionális tartozék rendelésnél a “Megjegyzés” rovatba írja be a kívánt tartozékot mérettel együtt

Videó a termékről megtekinthető itt

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.