Faipari gépek a KENTECH KFT.-től
Faanyag hőkezelésének mérése, tanusítása

433 561 Ft

Faanyag hőkezelésének mérése, tanusítása

433 561 Ft

A SmartHT egy PC szoftver, mely az IPPC-FAO követelményeinek megfelelően képes előállítani a fa csomagolóanyagok hőkezelésének tanúsítványát.

Szállítási idő: 1-3 hét

Faanyag hőkezelésének  szoftvere

A SmartHT egy PC szoftver, mely az IPPC-FAO követelményeinek megfelelően képes előállítani a fa csomagolóanyagok hőkezelésének tanúsítványát. A szoftver segítségével a számítógép képes olvasni akár 8 hőérzékelő adatát, és ha együtt használják az LG29 reléegységgel, a számítógép átalakul teljes szabályzóvá, mely kezeli a kamra hőmérsékleti és nedvességmérési adatait.

A Magyarországon is megkövetelt FAO ISPM 15. szabványnak megfelelő hőkezelést tanúsitani kell, ehhez szükséges ez a szoftver., amely különböző megoldásokat nyújt.

A legegyszerűbb verzió szerint a szárító kamrában több ponton méri a hőmérsékletet, az adatot elmenti, tárolja és táblázatban, grafikus formában is ábrázolja.  A továbbfejlesztett verzió képes a teljes hőkezelési folyamat levezénylésére faszárítási folyamattal kiegészítve, vagy anélkül.

A szoftver önmagában nem képes a kamra szabályozására, azt kézzel, vagy egyéb külső szabályzók beállításával kell megoldani. Nagyon előnyös használata már meglévő kamrákban, ahol hőkezelést (is) végeznek, annak dokumentálására. Ez esetben a kamra kezelőjének a feladata a ciklus beállítása a hőmérsékleti és idő adatokkal a törvényes előírásoknak megfelelően. Mivel nincs visszacsatolás a  kamra leállítására a  megfelelő feltételek előálltakor, szükséges a beavatkozó személy jelenléte a folyamat ellenőrzésére különösen, ha a hőkezelendő anyag tulajdonsága nem konstans (eltérő méret, forma, nedvességtartalom) . Amint a beállított minimális idő és hőmérséklet teljesül, egy üzenet jelenik meg a képernyőn tájékoztatva az operátort, hogy a ciklus lezajlott, a kamrát le lehet állítani.

A SmartHT basic rendszer elemei – max. 6 db fahőmérő szondát és 2 db léghőmérő szondát kezel:

  • SmartHT szoftver
  • USB485 konverter
  • LG30 adattároló
  • fa/levegő hőmérő szondák

A SmartHT szoftver számítógépre telepítésével és az USB485 interface segítségével az LG30 adattároló egység csatlakoztatásával a teljes hőkezelő ciklus egyszerű és hatékony mérést és tanusítását érjük el.

A ciklus végén kiadott riport tartalmazza a rakat és a helyszín adatait, és a  kamrán belül lezajlott hőmérsékletváltozás grafikonját a helyi előírásoknak megfelelően.

A két levegő-hőmérő szonda ( száraz/nedves) használható a léghőmérséklet és légnedvesség mérésére is.

A SmartHT basic egy kamrára használható, több kamra egy számítógépre történő csatlakoztatása esetén szükséges a WoodWizard2 program is.

SmartHT 2 rendszer:

A basic verzión túl tartalmazza az LG29 relé egységet, melynek segítségével a beállított hőmérséklet és időadatoknak  megfelelően a folyamat automatikusan lezajlik, nincs szükség külső beavatkozásra.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.