Faipari gépek a KENTECH KFT.-től

Az új LAGUNA ciklonos elszívók működése

A ciklonos porelkülönítés lényegében a porrészecskék mechanikai szétválasztása, ahol az elválasztó térben a porrészecskékre ható centrifugális erők választják szét a részecskéket.

A levegő és a por keveréke a ciklonszeparátorba felülről excentrikus áramlásban lép be, amely ezt a keveréket a ciklontengely körül forgatja. A centrifugális erő miatt a nagyobb fajsúlyú porrészecskék a külső részre sodródnak, s itt a lassuló levegőáramlás miatt a gravitáció hatására az alsó hulladéktartályba hullanak.  A kisebb porszemecskék a légáramlattal együtt továbbkerülnek a szűrés második szakaszába, ahol megtörténik a por finom szűrése is. A ciklon helyes működése érdekében nagyon fontos a megfelelő légáramlás biztosítása, és a teljes rendszer gondos szigetelése a levegő szivárgásának elkerülése érdekében.

A LAGUNA ciklonok két típusa teljesítményében hasonló, de a PFlux verzió HEPA szűrővel ellátott, ami a 0,4 mikron nagyságú részek szűrését 99,2% hatékonysággal végzi el, és külön motor biztosítja  a HEPA-szűrő automatikus tisztítását.
A CFlux típus kétfokozatú szűrőrendszere is rendkívül hatékony,  a 0,2 – 2 mikron nagyságú részecskék 99,97 % -os szűrését biztosítja. Itt a finomszűrő tisztítása kívülről mechanikusa történik egy kétlapátos kar forgatásával.

Mindkét típusra jellemző a rendkívül gondos szigetelés, a belépő csonkok megfelelő zárásával, a hulladéktartály egyszerű , ugyanakkor rendkívül biztos zárású kezelése, a tartály hulladékszintjének könnyű ellenőrzése .

A LAGUNA ciklonok 2022 modelljei a fenti követelmények maximális kielégítését szolgálva a következő főbb újításokat alkalmazzák:

1. L alakú motor felfüggesztés – Csökkenti a vibrációt és a zajt.

2. Egy részes főkamra növeli a levegő áramlatot – Csökkenti a légáramlás ellenállását.

3. Radiális acél ventilátor – Az ISO 1940 szerint gyártva.

4. Csatlakozópontok megfelelő zárása gumiból – levegőkiáramlás kizárása

5. A szűrőfelület megnövelése
CFlux – 1 mikronos redős szűrő 4,5 m2 felülettel
PFlux – harmonikaszerűen összehajtott HEPA szűrő

6. A hulladék tartály zseniális emelőszerkezete A szabadalmaztatott emelőszerkezet tökéletes tömítést biztosít.

7. Ellenálló elforduló kerék – Az elszívó egység kerekei 10 cm átmérőjűek és zárhatók.
A hulladék tartály kerekei 7,5 cm átmérőjűek.

8. A szűrő könnyű tisztítása a rárakódott portól.
CFlux – Kettős szűrő tisztító lapát
PFlux – Külső vezérléssel

 

Külön említést érdemel a hulladéktartály  szabadalmaztatott emelőszerkezete, melynek segítségével a kerekekkel ellátott tartályt a kar mozgatásával egyszerűen be- vagy leemeljük a tartály űrítéséhez, s ezzel a mozdulattal egyúttal biztosítjuk a tökéletes, légmentes csatlakozását is az elszívóhoz.

A portelítettség mindkét típuson könnyen ellenőrizhető a  hulladéktartályon elhelyezett kémlelőnyíláson keresztül.
A finomabb por űrítése a mikroszűrő alatt elhelyezett zsákba történik. A CFlux-nál ezt a szűrőt kívülről tudjuk tisztítani a forgatható lapátok segítségével, míg a HEPA szűrő tisztítása az időzítő beállításával automatikusan történik, illetve a távvezérlővel bármikor elindítható.

Az elszívók részletes műszaki adatai megtekinthetők webáruházunkban.

Bejegyzés megosztása
  , , , , ,


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük