Faipari gépek a KENTECH KFT.-től

Új korpusz kötőelem a Lamello Cabineo családban

A CNC géphasználók között már meglehetősen ismertté vált a Cabineo kötőelem, hiszen számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik az egyéb (excenteres, tipli) kötőelemekkel szemben. A CNC gyártási folyamatban 1 szerszámváltás szükséges (5 mm-ről 15 mm maróra), megmunkálás csak a munkaanyag felületén történik, nincs szükség furatkészítésre az éleken. Az egydarabos kötőelem egyszerűen, gyorsan a gyártás helyszínén behelyezhető, a bútorelemek egymásra rakásolva helytakarékosan szállíthatók. A helyszínen villámgyorsan csupán egy akkus behajtóval, vagy kézi csavarhúzóval szerelhető akár a felhasználó által is.  Mindez jelentős munkaidő, és költség megtakarítást eredményez,

Miben más az új Cabineo 8 M6 kötőelem?
A hagyományos Cabineo 8 és 12 kötőelem (az oldallapba menő furatmélység szerint)  két típusa továbbra is rendelkezésre áll a sarok, vagy közbenső válaszlapok  kötésére fa és bútorlaphoz, az új M6 korpusz kötőelem metrikus csavarjának köszönhetően új alkalmazási területeket tesz elérhetővé, így a fán, bútorlapon kívül fémbe, műanyagba, plexibe, és ezek kombinációjába is szerelhető.

Ahol a menetes csavar  nem  szerelhető közvetlenül az oldallapba – annak anyagától függően – , a  Cabineo 8 M6 kötőelemhez  használható egy beüthető réz betétanya. A betétanyák két különböző méretben kaphatók, – 12,3 mm hossz a 14-16 mm lapvastagságra, illetve 15,3 mm a 17 mm lapvastagságtól – és végig menetesek, ezáltal közbenső  polcok rögzítésére is alkalmasak.
Az új kötőelem jobb, erősebb rögzítést eredményez,  és ellenállóbb, kopásállóbb a ki – és becsavarásokra, ezáltal nemcsak a különféle anyagok kombinálásakor, hanem a nagy teherbírású szerelhető sarok- és elválasztópanelek, variálható bútorok, modul elemek, kiállítási installációk készítéséhez is ideális.

Az üvegszálas műanyagból készült Cabineo kötőelemek fehér, vagy fekete színben érhetők el, takarósapkájuk viszont a kilenc féle RAL színen túl már kapható három metál színben is.

Bejegyzés megosztása
  , , ,


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük