Faipari gépek a KENTECH KFT.-től

Hogyan válasszunk Titebond ragasztót ?

  Titebond ragasztó profiknak, és amatőröknek faipari felhasználásra

A világhírű amerikai márka történelme 1935-ben keződött a Gley ragasztóval, amely forradalmat indított a famegmunkáló iparban, majd 1955-ben a Titebond új standardot állított a ragasztásra az alifás gyanta alapú ragasztó piacra való dobásával, ezzel indult a Titebond Original világraszóló karrierje.

Ezt követte a mérsékelten vízálló ragasztó Titebond II Premium 1991-ben,  és végül a Titebond III, mint első, teljesen vízálló ragasztó.
Mielőtt bemutatnánk a részletes műszaki adatokat, nézzük meg a vevőket leginkább foglalkoztató kérdésekre a választ.

Mi az, aminek mindhárom típus eleget tesz ?

  • Erősebb kötést biztosít, mint maga a fa
  • Kiváló hőállóságot kínál, és nagyon könnyen csiszolható
  • Vizzel tisztítható még nedves állapotban
  • Erős kezdeti tapadást biztosít és cca 30 perces szorítási időt
  • Megfelel az ASTM D4236 szabványnak – Nem mérgező és biztonságosan használható

Az elsődleges különbségek a Titebond Original, a Titebond II Premium és a Titebond III Ultimate között:

  • A Titebond Original több mint 60 éve az ipari szabvány a famegmunkálásban. Kifejezetten belső famegmunkálási és javítási projektekhez tervezték, mint például szekrények, burkolatok és díszlécek, ablak burkolatok, bútorok, képkeretek, lépcsők és furnér. Minden alkalommal professzionális eredményt nyújt.
  • A Titebond II Premium az elmúlt években a Titebond faragasztók között a legnagyobb mennyiségben eladott típus Ideális belső famegmunkáláshoz, de számos kültéri projekthez is kiváló, mérsékelten vízálló, (un. időjárásálló). Valójában meghaladja az ANSI / HPVA II típusú vízállósági előírásokat. A Titebond II Premium a legrövidebb megmunkálási időt is kínálja, R-F (rádiófrekvenciás) ragasztórendszerekhez is használható, és az FDA engedélyezi élelmiszerekkel történő közvetett érintkezésre.
  • A Titebond III Ultimate a legsokoldalúbb faragasztó, amelyet szakemberek az első helyezettnek ítélnek. Kiváló szilárdságot, hosszabb nyitási időt és alacsonyabb hőmérsékletet kínál. Meghaladja a szigorúbb ANSI / HPVA I. típusú előírásokat, és „vízállónak” minősül. Míg a Titebond III Ultimate beltéri használatra is alkalmas, ez a tökéletes választás külső famegmunkáláshoz, például madárházak, postaládák, kültéri bútorok számára. Az FDA az élelmiszerek közvetett érintkezésére is jóváhagyta, így kiváló választás a konyhában végzett projektek számára.

 

 

Diszperziós farasztó
Belső használatra, D2

 

Titebond Original a legjobb diszperziós ragasztó, melyet magas szilárdságú fakötésekre, laminált lemezekre, bőrre, szövetre és porózus anyagokra lehet használni. Kitűnő például laminált kötésekre,  lécekre, mivel erős kezdetleges kötést ad a ragasztó rövid idő alatt, amivel minimalizálja a szorítási időt. Asztalosok által kedvelt. A ragasztó könnyen tisztítható nedves kendővel. Száradás után jól csiszolható. Nem mérgező, oldószerek nélkül, vízzel oldható 5%-ig. Melegítésnél újra megpuhul.

Típus:  Alifás diszperziós ragasztó
Használat: Beltér
Nyitási idő: max. 5 perc
Teljes szerelés idő: 10–15 perc
Teljes száradás: 24 óra
Szerelési és tárolási hőmérséklet: 10–30 °C
Fogyasztás: 1 liter 6 m2 egy rétegben
Szorító nyomás: • 0,7-1,1 Mpa puha fa
• 1,2-1,75 Mpa kemény fa
Kötés szilárdsága:  DIN EN 204 / D2

Diszperziós faragasztó
Vízálló, D3

A Titebond II Premium nagy szilárdságú, vízálló ragasztó, amely megfelel a szigorú 2-es típusú ANSI amerikai szabványnak vízállóságra. Minden fakonstrukciót ragaszt, beleértve a kerti bútorokat is. A Titebond II Premium erős kezdetleges kötést biztosít rövid időn belül, nagy szilárdságot és kitűnő csiszolhatóságot. A Titebond II Premium könnyen használható, nem mérgező, ellenálló rossz időjárási körülményeknek. A ragasztó könnyen mosható nedves kendővel.

Típus: polivinil-acetát PVA
Használat: Beltér és kültér
Nyitási idő: max. 5 perc
Teljes szerelés idő: 10–15 perc
Teljes száradás: 24 óra
Szerelési és tárolási hőmérséklet: 10–30 °C
Fogyasztás: 1 liter 6 m2 egy rétegben
Szorító nyomás: • 0,7-1,1 Mpa puha fa
• 1,2-1,75 Mpa kemény fa
Kötés szilárdsága: DIN EN 204 / D3

Diszperziós faragasztó
Extrém vízálló, D4

 

 

A Titebond III különösen erős kötést alakít ki a fával, hosszabb szerelési ideje és viszkozitása van, mint a konvencionális diszperziós ragasztóknak. Megtartja integritását alacsonyabb hőmérsékleteknél is. Jellemzője a nagy szilárdságú kötés. Könnyen tisztítható vízzel, könnyen csiszolható (nem puhul csiszolásnál), oldószereknek, melegnek és penésznek ellenálló.

Típus: Polimer ragasztó                                                     Szorító nyomás:   • 0,7-1,1 Mpa puha fa ¸
Alkalmazás: Beltér és kültér                                                                                 • 1,2-1,75 Mpa kemény fa
Nyitási idő: max. 10 perc                                                  Terhelési index: DIN EN 204 / D4
Teljes szerelési idő: 20–25 perc
Teljes száradás: 24 óra                                                      Fogyasztás: 1 liter / 6 m2 egy rétegben
Szerelési és tárolási hőmérséklet: 5–30 °C

Bejegyzés megosztása
  , , , ,


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük