Jöst - csiszolóanyagok


 
    JÖST csiszolóvlies

A csiszolóvlies olyan nylonrostanyag, ahol a rostszálak a műgyantával felragasztott csiszolószemcsék sokaságát tartalmazza.. A csiszolótest egyenletesen van elosztva a nylon alapanyag teljes, rugalmas felületén, ezáltal beszélhetünk egy háromdimenziós csiszolóanyagról. egyedi tulajdonságokkal.
A csiszolóvliesek egyenletes, jól ellenőrizhető csiszolási teljesítményt eredményeznek, ahol kizárhatók a karcolások, sérülések, amelyek a különböző hordanyagra felvitt csiszolók esetében gyakran előfordulnak.
 
A csiszolóvlies
  · rugalmas, bármilyen kontúrt követő
· struktúrájában nyílt, nem tömődik el
· át- és át van szőve csiszolóanyaggal, mindkét oldalon használható, jó csiszolási tulajdonságait megőrzinagy hatásfokkal teljes elhasználódásáig.
· egyaránt használható száraz és nedves csiszoláshoz
· ellenáll az oldószereknek - jól használható zsír, olaj, festékfolt eltávolításra.
· rugalmasságánál fogva nem szakad, nem repedezik
· kikalapálható, átfújható, kimosható, - a csiszolószemcsék eltávolítása után újra teljes értékben használható
· élettartama többszörösen meghaladja a csiszolópapírét
  A JÖST vliesanyagok kaphatók méretre vágva, tekercsben, szárra felfűzve, kézi és gépi csiszolófeltétként.
 

    SUPERPAD S-G csiszolólapok

A német JÖST gyár szabadalmaztatott csiszolástechnológiájának az egyik újdonsága egy hagyományosan papír hordozórétegű csiszolóanyag, mely sűrű perforációt kapott, s így a csiszolatport lényegesen egyöntetűbben és nagyobb hatásfokkal lehet elszívni a megmunkálandó felületről. A csiszolópapír hátoldalán lévő tépőzáras réteget egy - a szemcsefinomságtól függő - laza szövésű nylonrost mátrixréteg alkotja, melyen keresztül a por mind függőleges, mind vízszintes irányban képes áramlani az elszívó levegővel.

Köztudott, hogy a szemcsefinomság növekedésével csökken a csiszolóanyag eltömődési ideje. Az eltömődés következtében a csiszolószemcsék eltávolodnak a megmunkálandó felülettől, s így a forgácsolás megszűnik.

A másik újdonság, a Superpad S/G a finomabb szemcsenagyságú csiszolóanyagok ezen problémáját hivatott megoldani. A cél az elszívás még az előzőknél is hatásosabbá tétele. Mindezt a JÖST cég egy új hordozóréteg megválasztásával oldotta meg, mely teljes felülete mentén képes a port átengedni, mivel a csiszolószemcsék egy különleges, elasztikus anyagra kötöttek.

A perforált csiszolópapír (Superpad P) élettartama a hagyományos lyukelosztású papírokhoz képest 2…3-szoros, P40-P240 szemcsefinomsággal, több konfekcióban kapható; a teljes felülete mentén elszívó (Superpad S/G) csiszolóanyag élettartama 8…9-szeres, P320-P1200 szemcsefinomsággal, Æ 150-es konfekcióban szerezhető be a Kentech Kft-nél.
A Superpad P csiszolóanyagot általános célokra ajánljuk a faipar területén, a Superpad S/G-t pedig az általános finomcsiszolási feladatokon túl elsősorban akril alapú anyagok, illetve lakkozott felületek köztescsiszolásához javasoljuk.


Vissza az előző oldalhoz
Vissza a kezdőlapra
Fel az oldal tetejére