Lamello INVIS kötéstechnika - láthatatlan és oldható kötésrendszer


 
    Működési elve


Az INVIS egy láthatatlan, stabil, bármikor szétszedhető, és újra összerakható kötésrendszer.

A rendszer a tiplikötéshez hasonlóan működik, de sem enyvezni, sem feszíteni nem kell, mivel a kötés belülről van összehúzva. Működési elve egy forgó mágneses mezőn alapszik, amely az összekötő elemeket érintkezés nélkül becsavarja. A kötőelem egy csapágyazott mágnessel van felszerelve, amelyet kívülről egy forgó mágneses térrel meg lehet forgatni. Ez egy speciálisan erre a célra kifejlesztett akkus csavarbehajtóval történik.

Előnyei

Az INVIS teljesen új távlatot nyit a bútorgyártásban, kiállításépítésben, belsőépítészetben. Az Invis-szel a hagyományos kötőelemek ismert esztétikai problémái elegánsan megoldhatók.

Mivel a rendszer érintés nélkül működik, feleslegessé válnak a vasalatok hozzáférési nyílásai, a zavaró hatást nyújtó borítások is.

A termelési. és szerelési folyamatban jelentős munka- és gépidőt takaríthatunk meg.

A hagyományos kötőelem elhelyezéséhez szükséges keresztfúrások, és marások elhagyhatóak, így a munkadarab csak minimálisan gyöngül azon a ponton, ahol a kötőerő működik.

A helyszínre történő szállítás is rendkívül leegyszerűsödik, mivel szétszerelt állapotban szállíthatók az elemek, és a helyszínen egyszerűen, gyorsan összeszerelhetők, s bármikor újraszerelhetők.

Mivel a csavarozás mindig kívülről történik, a munkaművelet is kényelmesen, könnyen elvégezhető.

Ragasztott elemeknél  láthatatlan szorítóként  is használható.


Vissza az előző oldalhoz
Vissza a kezdőlapra
Fel az oldal tetejére